Expositie Mozaïekgilde 2024.

Van af zaterdag 6 april staat er een prachtige nieuwe expositie te bewonderen in het Kunstation. Een expositie van het Mozaïekgilde. Deze is opgericht in 2004 door enkele enthousiaste mozaïekkunstenaars die de behoefte hadden ervaringen te delen, van elkaar te leren en gezamenlijk de mozaïekkunst voor een groter publiek door diverse activiteiten toegankelijk te maken. Een aantal van dit gilde komt hun werken in het KunstationUden exposeren. En dat zijn Mariëlle Baets, Nathalie Boekestijn, Monique Boncz, Henny Borra, Elsbeth Fokker, Ellis Huijs en Antien Zuidberg.

Van oudsher is mozaïek een toegepaste kunst. Maar nu ontstaat er een splitsing in 2 takken, namelijk de toegepaste kunst en de autonome kunst. Deze ontwikkeling zien we over de hele wereld opkomen. Kenmerkend in Nederland voor de toegepaste vorm zijn allerlei community projecten in wijken, scholen en bedrijven. Onder leiding van een kunstenaar werkt een groep mensen aan een groot project. Hier onder vallen ook de social-sofa’s, betonnen banken die vaak door een groep mensen bekleed worden om een straat, plein of andere openbare plek op te vrolijken. Daarnaast worden als autonome vorm vooral beelden en panelen gemaakt. Kunstwerken die op zich zelf staan net als schilderijen of beelden.

Deze expositie is gratis te bezichtigen en begint op 6 april en duurt tot en met 28 april. De vernissage is op zondag 7 april om 15.00 uur en je bent van harte welkom. Galerie KunstationUden is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer info volgt

© 2020 - Galerie Kunstation Uden