Expositie November 2023

Er staat in de maand november al weer een nieuwe expositie voor u klaar. Het zijn de beeldende kunstenaars:

John Sprengers (1959). John woont en werkt in Goirle. Hij schildert abstract met olieverf en combineert dit met eitempera, pure pigmenten, inkt en/of hars waardoor sterke contrasten ontstaan. Zijn werken zijn regelmatig op exposities te zien en nu dus in Galerie Kunstation Uden.

Hanneke Edelman. Zij woont en werkt momenteel in Zelhem(Gld.) Hanneke is een zeer veelzijdig beeldend kunstenaar. Zij maakt beelden, tekeningen, schilderijen en collages. Zij vindt haar inspiratie in fosssielen, monumentale landschappen, ruïnes en archeologische sites. En heeft zij ook 20 jaar lang als docent beeldende vormgeving gewerkt in het voortgezet onderwijs.

Cees van Es (Utrecht 1944). Hij woont en werkt in Bilthoven. Cees werkt voornamelijk in acryl maar heeft ook werken in olieverf en gemengde technieken. Zijn inspiratie haalt hij uit actualiteiten, fragmenten uit muziek, boek of film. Hierbij wordt een aanzienlijke mate van abstractie toegepast, die het niet altijd eenvoudig maakt het uitgangspunt terug te vinden.

Mieke van den Hoogen. Zij woont en werkt in Nijmegen. Zij maakt beelden uit keramiek. Dat doet ze sinds haar vakopleiding in 1987 aan de Hogeschool Maastricht. Vrouwen beelden nemen een belangrijke plaats in haar werk. “Een vrouwenlijf boeit mij niet als het een schoonheidsideaal weergeef, maar als het een weergave is van een lijf waarin geleefd wordt, waarvan emoties in het beeld te lezen zijn”.

© 2020 - Galerie Kunstation Uden