Expositie oktober 2023

De volgende tentoonstelling staat alweer op je te wachten om deze te bezichtigen en mee te maken. Bij de opening van deze expositie op zondag 8 oktober en zondag 29 oktober zal er ’life’ geschilderd worden. Bodypainting van het Kunstenaarscollectief 3 Silent Artists. Dit collectief werkt ook veelal samen aan hun kunstwerken. Tijdens de expositie zullen zij werken ten toon stellen uit hun serie ‘Vrij naar Klimt’. Het zijn Jan de Groen, Sanne van Grinsven, Anne-Marie Thomaes en Olivia Flavier.

Jan de Groen is geboren in 1955, autodidact en woonachtig in Breda. Schildert en tekent al heel z’n leven. Anne van Grinsven is geboren in 1983 en woonachtig in Vught. Momenteel studeert zij nog aan de Kunstacademie in Arendonk. Olivia Flavier is geboren in 1988 in St.Tropez in Frankrijk. Ook zij is autodidact en woonachtig in Etten-Leur. Tenslotte Anne-Marie Thomaes, geboren in 1967 en woonachtig in Eindhoven. (website: www.jandegroen.exto.nl)

Mieke van Zundert.
Woont en werkt in Zundert. Ze is ook teken- en schilderdocent in haar atelier in Zundert voor kinderen en volwassenen. Over haar eigen werk zegt ze op haar website: Het publiek heeft moeite me te plaatsen. Ben ik nu een mooie plaatjes-schilder, of heb ik ook diepgang? Ben ik een commerciële schilder, of niet? Voor mijzelf is het duidelijk: Ik neem commerciële opdrachten aan om mijn eigen werk en mijn eigen weg te kunnen bekostigen. Het menselijk verhaal, soms anekdotisch, dan weer schrijnend, staat centraal in mijn werk. Ik werk vaak volgens concepten en ik werk in series. Zo is op dit moment het project ‘vergeten foto’s’ een rode draad in mijn werk. Hiervoor geef ik al schilderend, en soms vormend, een nieuwe status aan foto’s die achteloos naar de kringloop of rommelmarkt zijn gebracht.
Ook wanneer ik ‘en plein air’ werk, zullen er altijd mensen figureren in mijn schilderijen. (website: www.miekevanzundert.eu)

Marion van Bergen.
Is geboren in Breda maar woont en werkt ook al een flink aantal jaren in Zundert. Over haar werk en opleiding zegt ze het volgende: Mijn opleiding heb ik gevolgd op het IKO in Hoogstraten, Belgie, eerst de 5 jarige schilder en daarna de tekenopleiding met goed gevolg afgerond.
In 2010 ben ik  gestart  met de opleiding vrije grafiek, die ik in Juni 2015 met goed gevolg heb afgerond.
Sinds deze kennismaking met grafiek,  schilder ik alleen nog als voorbereiding op mijn grafisch werk. Houtsneden, vooral in de reductie techniek en lithografie hebben daarbij mijn voorkeur.
De reductie houtsnede bied mij de mogelijkheid om met kleur te drukken, de kleuren worden als het ware op elkaar gestapeld. De houtplaat wordt voor iedere drukgang steeds verder weg gesneden, vandaar de naam reductie houtsnede of de verloren techniek. Het is steeds een uitdaging om met de beperkingen van de houtsnede, vorm, kleur en compositie naar mijn hand te zetten. (website: www.marionvanbergen.nl)

Al met al weer een gevarieerde expositie die loopt van 7 oktober tot en met 29 oktober en is gratis te bezichtigen in Kunstation Uden. De opening is op zondag 8 oktober om 15.00 uur en je bent van harte welkom. Wij zijn iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Bodypaint Kunstation Uden okt 2023 01
Bodypaint Kunstation Uden okt 2023 02
Bodypaint Kunstation Uden okt 2023 03
Bodypaint Kunstation Uden okt 2023 04

© 2020 - Galerie Kunstation Uden