Expositie Mei 2023

Van 29 april tot en met 21 mei 2023 is er al weer een nieuwe expositie te bewonderen. Jan van Tilburg is een bekende kunstenaar in onze regio en woont en werkt in Nistelrode. Zo vader zo zoon exposeert ook Maarten van Tilburg de komende weken in het Kunstation. De derde is Henrian Selten uit Veghel.

Jan van Tilburg. Het landschap is zijn voornaamste inspiratiebron. Hij schildert al sinds de jaren 70. Hij laat zich ook heden ten dage nog steeds verrassen door het omringende landschap en door de variaties van jaargetijden en het weer.

Henrian Selten. Zij woont en werkt in Veghel. Haar schilders opleiding genoot zij aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Haar inspiratiebron vindt zij in haar directe omgeving en op haar reizen. Ze legt ‘ontmoetingen’ vast op foto en dit dient dan als basis voor haar schilderijen. De techniek die ze gebruikt kan zowel acryl als olieverf zijn. Bijzonder is ook haar gebruik van monoprints op papier en ongeprepareerd linnen waarbij slechts één afdruk kan worden gemaakt en daarna bewerkt.

Maarten van Tilburg. Maarten is met kunst opgegroeid. Is autodidact. Hij maakt heel andere kunstwerken dan zijn vader. Minimalistische kunst, waarbij weinig kleur in is te herkennen. Wellicht geïnspireerd door de bekende kunstenaar Jan Schoonhoven werkt Maarten vooral met wit. Geometrische vormen waarbij karton het materiaal is waarmee hij zijn creaties maakt.

Deze tentoonstelling is van 29 april tot en met 21 mei. De officiële opening is op zondag 30 april om 15.00 uur. U bent van harte welkom. Kunstation Uden is iedere zaterdag en zondag open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Meer info volgt.

© 2020 - Galerie Kunstation Uden