Expositie April 2023

Na de succesvolle Kunst-Outlet in de maand maart staat al weer de volgende expositie voor de deur. 4 kunstenaars hebben wij uitgenodigd hun werken in Galerie Kunstation Uden te exposeren.

Luciën van der Ven. Deze kunstenaar woont en werkt in Mil en is 67 jaar. Schilderen heeft voor Luciën iets ambachtelijks. Hij zet meestal kleuren en vormen met paletmes en grote kwasten op het doek. Afstand nemen en kijken. De compositie in balans brengen en details uitwerken. Het zijn abstracte creaties van acryl op doek.

Linda van der Toorn. Zij is een gepassioneerde fotografe en met name over de bloem en nog specifieker de tulp. Bijvoorbeeld het werk Heartbeat laat zien dat het centrale deel van deze tulp gaat van rood naar roder en roodst …bijna paars,  dat doet denken aan een hart dat de rest van de bloem zuurstofrijk bloed blijft voorzien waardoor het zijn enorme diepe rode kleur behoudt. De werken van Linda zijn allemaal gedrukt op HD-Metal.

Cor Fafiani. Van deze kunstenaar zijn schilderijen, keramiek en sculpturen te zien. Cor genoot zijn opleiding in de jaren 70 aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Hij maakt mysterieuze, multi-zintuiglijke, perfecte en bijna metafysische kunstwerken. Hij speelt met verschillende materialen en kleuren. Hij voelt zich kunstenaar en filosoof, en gaat naar het binnenste van het menselijk wezen.

Tessy Willems. Deze  kunstenares heeft inmiddels haar sporen verdiend. Geboren in Vilvoorde nabij Brussel heeft zij al vele exposities in binnen- en buitenland gehouden. Tessy schildert niet wat ze ziet, maar hoe ze het ziet. Haar schilderijen zijn veelal abstract met figuratieve details. Ze heeft een herkenbare, eigen stijl en een bijzonder gevoel voor kleur. Ze won de Woman Art Award in Parijs en werd geselecteerd voor de expo ‘We Are Reversal’ tijdens de 59ste Biënnale  van Venetië in 2022.

.Deze expositie is te zien van 1 april tot en met 23 april 2023. Zondag 2 april is de opening om 15.00 uur. Je bent van harte welkom. Galerie KunstationUden is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

© 2020 - Galerie Kunstation Uden