Expositie Januari 2019

Overzichtstentoonstelling van 3 Brabantse kunstenaars; Thea Bijl (schilderijen), Fried Waterschoot (olieverfschilderijen) en José Smits (glaskunst).
Vanaf zaterdag 26 januari t/m zondag 24 februari 2019.
De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 27 januari om 15.00 uur.

Thea Bijl
Vanaf haar jeugd is Thea kunstliefhebber pur sang. In de jaren die volgen is zij zich gaan bezighouden met haar eigen kunstuitingen. Dat hield in dat zij zich ging bekwamen in het werken met diverse materialen zoals olieverf, gouache en last but not least kleurpotloden en daarin haar opleidingen heeft gevolgd.
Interessant daarbij zijn de jaren van de art classes aan het Parkland College in Champain-Urbana, Illinois in Amerika.
Toen het moment kwam om een eigen richting en stijl te kiezen bleek haar voorkeur vooral uit te gaan naar wildlife en dieren schilderen. Op dit moment tijdens deze expositie zijn hiervan een aantal tot de verbeelding sprekende voorbeelden te zien.
Website: www.theabijl.nl

Fried Waterschoot
De olieverfschilderijen van Fried Waterschoot kenmerken zich door een impressionistische losse manier van schilderen, waarbij herkenbaarheid en een vertaling naar een mooiere werkelijkheid de boventoon voeren. Al vanaf zijn jeugd is deze schilderpassie latent aanwezig. Na een beroepsleven als grafisch vormgever en illustrator kwamen, nu al weer meer dan 10 jaar geleden, de vrije kunstuitingen weer steeds meer aan bod. Dat resulteerde in een duidelijk, kleurrijk palet en doeken waar het enthousiasme vanaf spat.
De doeken van Fried zijn vaak groot van afmeting. ‘Zo hebben ze nog meer impact en kan ik lekker losgaan’ laat hij weten.
Fried werkt ook vaak in opdracht. Dat is hij zijn hele leven al gewend. Een goede briefing levert dan een prachtig portret of anderszins schilderij op.
Instagram: friedwaterschoot

José Smits
Glaskunst is de best passende omschrijving bij de hier aanwezige kunstuitingen van José Smits uit het nabij gelegen Best. Kunst loopt als een rode draad door heel haar leven en ze vindt het heerlijk om hier mee bezig te zijn. In de loop van de jaren heeft José veel leermeesters gehad en specialisatie-opleidingen gevolgd.
De laatste 10 jaar is zij vooral bezig geweest met glaskunst. Hierin komt voor haar alles samen. Blijven vernieuwen en zoeken zijn daarin belangrijk. Dat is toch de uitdaging en het plezier wat ze daaruit ontleent. Het is duidelijk terug te zien in haar werk. Haar ziel en zaligheid zitten erin.
Website: www.jsart.nl

© 2020 - Galerie Kunstation Uden