Foto expositie november 2018

Stichting Kunstation Uden wil vanaf medio november een fototentoonstelling houden met als thema: ‘Leven in en op de Maashorst’. Zij nodigt hiervoor fotografen uit, zowel beroeps als hobbyïsten, om hiervoor eigengemaakt werk aan te leveren. Als onderwerp kunnen mens, dier en plant centraal staan. Aan de tentoonstelling is een wedstrijd verbonden.

Galerie Kunstation wil aan het eind van elk jaar een bijzondere tentoonstelling organiseren, waarbij kunstenaars en anderen uitgenodigd worden eigen werk aan te leveren rondom een thema dat met Uden te maken heeft. “Vorig jaar was dat Mondriaan, in het kader van het Mondriaanjaar. Vanuit het hele land kwam zeer verrassend eigen werk van vele kunstenaars, die een eigen interpretatie hadden gemaakt, geïnspireerd door het werk van Mondriaan”, vertelt Jac Janssen, secretaris van de stichting. Penningmeester Harrie van Genugten vervolgt: “Dit keer willen we aandacht besteden aan fotografie, omdat fotografie nog niet expliciet aan de orde is geweest in onze galerie. We nodigen beroeps-, amateur- en hobbyfotografen uit de Maashorstgemeenten, maar ook daarbuiten uit om de Maashorst in te trekken en het thema, naar eigen inzicht, voor de lens te halen. Het mogen zwart-wit en kleurenfoto’s zijn, maar we geven ook de vrijheid om de foto’s op een creatieve wijze te bewerken tot bijzonder kunstwerken. Plant en dier kunnen als thema gekozen worden maar ook de mens die in de Maashorst werkt of recreëert.”

Promotie

“De gemeenten rondom de Maashorst en de Maashorstondernemers zelf zijn al enige jaren bezig om de Maashorst als een groot aaneengesloten natuurgebied op de kaart te zetten voor de natuurliefhebber en de toerist. Onze fotowedstrijd annex tentoonstelling dient zeker om de promotie van de Maashorst te ondersteunen”, aldus Jac Jansssen. “Door aspecten van de natuur in beeld te brengen, maar ook hoe de mens in de Maashorst functioneert als ondernemer of als recreant kunnen we op artistieke wijze een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Maashorst.”

Tentoonstelling

De aangeleverde foto’s worden geëxposeerd van vrijdag 16 november tot en met zondag 30 december 2018. De opening van de tentoonstelling is op zondag 18 november om 15.00 uur. Tevens zal dan de prijsuitreiking plaatsvinden. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Aan de expositie is een wedstrijd verbonden, gesponsord door Foto De Vakman. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Er zijn prijzen te winnen van 1000, 250 en 100 euro, te besteden bij Foto De Vakman.

(tekst: Ankh van Burk, Kliknieuws.nl)

Prijsuitreiking
Het is bijna een schilderij, zo mooi. Deze winnende Maashorstfoto is gemaakt door Michel Schamp (51) uit Nistelrode. Hij won er een waardecheque mee van 1000 euro, te besteden aan fotospullen.

Natuurgebied De Maashorst is een geliefd jachtterrein voor fotografen. Dat weten ze ook bij galerie Kunstation in Uden en dus schreven ze daar onlangs een fotowedstrijd uit.
Bijna zestig foto’s werden ingestuurd voor de expositie ‘Leven in en op de Maashorst’.  Een deskundige jury onder leiding van fotograaf Wim Roefs koos deze foto getiteld ‘Return of the Aurochs’ van drie stoere Taurossen als allermooiste.

Michel Schamp uit  Nistelrode maakte hem vorig jaar met zijn Nikon op een van zijn favoriete plekken in De Maashorst. ,,Dit is voor hobby’’, zegt Schamp die met bedrijfsfotografie wel deels zijn geld verdient. De tweede prijs (250 euro) ging naar natuurfotograaf Hans Koster, derde werd Henk van Nuenen (100 euro).

(Tekst Hans van Alebeek Brabants Dagblad)

© 2020 - Galerie Kunstation Uden