Overzichtstentoonstelling juni 2018

Overzichtstentoonstelling van jac Janssen (schilderijen) en Ari Verhoeven (objecten) in de expositiezaal van 15 juni t/m 15 juli 2018. De officiele opening vond plaats op zondagmiddag 17 juni om 15.00 uur.

Jac Janssen
Jac schildert en maakt keramische beelden onder de naam JAIK. 
In zijn vroegere jaren heeft Jac een studie gemaakt van cobra en met name van Karel Appel. In hem vind hij nog steeds een bron van inspiratie. Ook Jac begint met een uitdagend wit doek en wil het a.h.w. bespringen met zijn fantasie. Naast zijn gecontroleerd expressief werk houdt het hem ook bezig met het verwerken van collages in zijn schilderijen. Jac probeert zoveel mogelijk suggestief figuratief te werken. Met name deze techniek geeft zijn fantasie een nieuwe boost.

Jac zegt:
* Mijn inspiratie haal ik uit mijn fantasie. Op dit moment hebben die vooral betrekkingen op landschap en steden.
* Ik laat mij leiden door mijn gedachtes.
* Ik zoek wel naar herkenning van beelden op mijn doeken
* Ik tracht in elk schilderij een suggestie van de werkelijkheid te scheppen. Zelf kun je met je fantasie je eigen werkelijkheid zien.

Zijn beelden staan in het teken van ruimtelijkheid en bevatten geen duidelijke kant of zijde. Zij veroorzaken bij iedere kleine draai een andere beleving.
 U kunt zijn werk huren, kopen of tijdelijk uitproberen.
Website: jacjanssenart.nl

Ari Verhoeven
Ongeveer 14 jaar geleden is Ari  begonnen met het maken van eigen werkstukken, nadat hij jarenlang in het onderwijs studenten aan hun creativiteit heeft laten werken en hen daarin heeft gestimuleerd. Daartoe heeft Ari o.a. in Tilburg de Academie voor Beeldende Vorming gevolgd en in metaal zijn afstudeerproject gedaan. Uit die tijd stammen enkele ideeën die nu in het groot vorm hebben gekregen en bedoeld zijn voor buiten. Daar staan ze dan ook: weersbestendig. Strakke geabstraheerde vormen met een huid die verandert in het weer en de tijd, soms bewegend in de wind. Zoals “vogel” of “duel”.
Niet alle beelden zijn te groot voor een plaats binnen: ook in huis horen er te kunnen staan, zoals “farao” of “muze”. Die zijn gemakkelijk ten toon te stellen op een expositie, in tegenstelling tot de grote tuinbeelden. Daarvan zijn dan ook flinke foto’s gemaakt, zodat elke expositie een compleet overzicht kan geven van zijn werk tot nu toe

© 2020 - Galerie Kunstation Uden