Passie voor Aquarel september 2017

IWS Holland is heel trots op de 3e en grootste Expositie tot nog toe. Na Galerie Driebergen en de expositie in Middelbeers heeft IWS Holland bij Galerie Kunstation Uden de gelegenheid om het publiek te laten genieten van 100 aquarellen van hun leden. IWS Holland is een stichting die is opgericht in 2015 onder de paraplu van de IWS (International Watercolor Society). Bedoeld om enthousiasme voor de aquareltechniek te delen en elkaar als kunstenaar te ontmoeten. Het doel van ISW Holland is het speciale karakter van de aquarel in Nederland onder de aandacht te brengen van een groter publiek en aquarellisten met elkaar in contact brengen (nationaal en internationaal) om zo deze prachtige techniek levend te houden. En dat is IWS Holland in Uden in de Kunstation prima gelukt. Onder het genot van de muzikale omlijsting door dwarsfluit speelster  Leonie Claessen docente bij Kunst en Co hebben veel bezoekers genoten van de prachtige 100 aquarellen die hier tentoon hangen. Met als speciale gast Lilianne Goossens uit België. Zij is een aquareliste die Internationaal steeds meer bekendheid krijgt en recent nog in de Atelier heeft gestaan met een artikel over haar prachtige werk. Liliane wint de laatste jaren vele prijzen met haar aquarellen. Zij heeft in juni nog de 1e prijs ontvangen voor haar aquarellen op het  Aquarelfestival te Caussade.  Talens was aanwezig met drie prachtige prijzen en deze uit te reiken aan de prijswinnaars. 1e prijs: Inge van Elst, 2e: Ingrid Dingjans, derde : Mia Koeneman. Een prachtige expositie die zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

Op de volgende data geven een aantal exposanten de gehele middag demo’s van hun werk:
Zaterdag 9 september: Carla de Korte en Hans Groeneveld

Zondag 17 september: Gerard Hendriks

Zaterdag 23 september: Marjan Nagtegaal en Hannie Rieuwerts

Zaterdag 30 september: Marco Boer

Zondag 1 oktober: Lianne Goosens

© 2020 - Galerie Kunstation Uden