Expositie Juni 2017

De kunstenaars Yvonne Jochems, Stefanie van den Elzen en Nathalie Delombaerde houden een expositie in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 18 juni 2017 om 15.00 uur.

Yvonne Jochems
Yvonne Jochems werkt onder de naam MbY Art. Haar grootste passie is het creëren van kleurrijke vrouwen. Vaak voegt ze daar tekst, symbolen en digitaal ontworpen patronen en beelden aan toe. Ze werkt graag met acrylverf en spraypaint en combineert dat met tekenen en fotografie. Het resulteert in sprekende, kleurrijke, figuratieve mixed media schilderijen waarop veel valt te zien en te ontdekken. Yvonne heeft een achtergrond in fashion en ook die liefde kun je terugzien in haar schilderijen.
De basis van haar kunstenaarschap is gelegd tijdens haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg. Het mixen van beelden verliep toen nog vaak met een diaprojector. Vervolgens experimenteerde ze met digitale mogelijkheden bij het creëren van kunst. Niet zelden zie je een gedigitaliseerd deel van het ene schilderij van haar hand terug in het andere schilderij. Vaak schildert ze vrouwen die in het echt niet bestaan maar op doek een karakter en context krijgen.
Yvonne’s motto is: “alles kan en alles mag”.
Haar werk wordt gekocht door particulieren en is te zien bij een aantal bedrijven en galerieën.
Website: www.yvonnejochems.com

Stefanie van den Elzen
“Etiketten plak je op appelmoes,” vindt Stefanie van den Elzen, groot bewonderaar van ‘toewijkingen’ in de mens. Naast haar werk als coördinator in het Speciaal Onderwijs, studeerde zij aan de Kunstacademie ArtEZ, te Arnhem. Juni j.l. behaalde zij haar diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Tijdens haar afstudeerjaar gaat Stefanie op zoek naar het ontstaan van psychiatrische etiketten die op mensen geplakt worden en de redelijkheid hiervan. Want als er zoiets als ‘afwijkend’ bestaat, dan moet er dus ook een norm voor ‘normaal’ zijn. Maar wát is dan normaal? Wíe is dan normaal? En wie bepaalt dat dan? Stefanie vertaalt haar verzet tegen het doorslaan in etiketten plakken op de mens in beeldend werk. Zij buigt de ‘afwijking’ om tot ‘toewijking’, ‘het etiket met oordeel’ verandert zij in ‘een slinger, en ‘dát zoals men vindt dat het hóórt’ maakt plaats voor ‘dát wat ís’. In haar werk pelt zij de mens af tot het pure, écht, eigene van de mens overblijft. De waarachtige schoonheid. De ísheid.
Stefanie past uiteenlopende technieken als fotografie, verschillende teken-, schilder- en druktechnieken en beeldprojectie toe en verwerkt deze o.a. in installaties, assemblage- en collagewerken. Ook maakt zij persoonlijke portretten op geheel eigen wijze. In het Kunstation zullen verschillende van haar werken te zien zijn.
Website: www.stefanie.nu

Nathalie Delombaerde
Winnares van de Axa Art Talent Award ADAF Amsterdam 2016.
Nathalie Delombaerde is een wat a- typische kunstenares die woont en werkt in de Belgische Westhoek en op een aparte en eigenzinnige manier haar kunstwerken maakt. Haar ” we Are HUMAN” collectie zijn ontwerpen waar mens en dier in elkaar overvloeien, a.h.w. symbiose vormen. Het is trouwens deze collectie die Nathalie integraal tentoonstelt in Kunstation Uden.
Een tweede fascinatie van haar zijn haar ontwerpen ” Art en vintage ” , unieke kermisattracties die een Tweede leven krijgen door de unieke beelden die hen vervoegen. deze combinatie leidt tot een apart hedendaags modern kunstwerk.
Nathalie vindt esthetiek heel belangrijk bij haar kunst, doch laat de interpretatie steeds aan de kunstliefhebber zelf over- het maakt haar bijzonder gelukkig haar kunst te laten thuiskomen bij gelijkgestemden, waar die tot leven kan komen.

© 2020 - Galerie Kunstation Uden