Expositie Maart 2017

De kunstenaars Jacqueline Smets, An Brzoskowski en Cor van Ree houden een expositie in de expositiezaal van het Kunstation. De opening was op 5 maart 2017 om 15.00 uur.

Jacqueline Smets
Beeldend kunstenaar, werkt in Atelier Perron3, Maarsbergseweg 69, 3931 JG, Woudenberg.
Jacqueline schildert kleurrijke composities, direct, spontaan en levendig. Haar stijl heeft zich ontwikkelt van abstracte composities naar expressieve, mee figuratieve afbeeldingen. Door jarenlang modeltekenen is de menselijke figuur steeds meer centraal komen te staan en zijn vooral vrouwen; een geliefd thema geworden. Krachtige stoere vrouwen, vaak in groepen van drie of meer. Een boeiend schouwspel van lichaamstaal.
Ook de natuur gebruikt Jacqueline graag als uitgangspunt voor een schilderij. Dat uit zich in bloemen, bomen of dwarrelende bladeren, vol beweging. Het gaat haar vooral om het spel van kleur, de compositie en de kracht van de verf op het doek en de sfeer en de spanning die het uitstraalt.

Jacqueline schildert al vele jaren. Eerst bij CREA in Amsterdam, later bij Artibus in Utrecht en Cumulus in Maastricht. 15 jaar geleden heeft zij een kunstenaarscollectief opgericht genaamd Perron3. Hun gezamenlijke atelier was het oude station te Maarn. Ze hebben daar precies 15 jaar gewerkt, geëxposeerd, les gegeven en allerlei creatieve activiteiten georganiseerd. Vanaf april 2016 is Perron3 verhuisd naar TIKO in. Woudenberg. Ook een inspirerende plek. Jacqueline exposeert al vele jaren in verschillende delen van het land. Haar werkt is op dit moment ook te zien bij De Joffers te Maastricht. (website: www.jacquelinesmets.nl / www.atelierperron3.nl)

An Brzoskowski
An Brzoskowski is geboren in 1953 in Bakel,en was de zesde telg uit een gezin van acht kinderen. Thuis waren creativiteiten muziek erg belangrijk. Later verhuisde An naar Gemert waar zij in 1974 kennis maakte met het Gemerts Atelier en volgde daar een cursus boetseren. An Brzoskowski specialiseerde zich in keramiek beelden van vooral kinderen.
Bij een aanvullende cursus maakte zij kennis met de techniek van glazuren. In 1995 kocht zij zelf een keramiekoven om thuis te kunnen werken. Al haar vrije uren brengt zij sindsdien door in haar atelier.
An Brzoskowski geeft nu 3 dagdelen per week cursus. Zij werkt met passie en veel plezier. De motivatie voor mijn thema’s vindt zij in de liefde. An wordt geinspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Zij probeert dat tot uiting te brengen in haar beelden. Het krijgt zijn vorm door de verwondering die zij voelt, als zij kijkt naar mensen waarbij hun liefde zichtbaar wordt voor anderen. Bij de afwerking maakt An gebruik van oxiden en glazuren. (website: www.anbrzoskowski.exto.nl/)

Cor de Ree
Cor de Ree is een creatief natuurmens met een heel eigen vormentaal. Zijn ontwerpen bestaan voornamelijk uit verticale en horizontale lijnen, het lijnenspel is van groot belang in zijn werk. Koperen buizen vormen het frame van het object, koperen- en zinken plaatwerk , glas in lood en antieke ornamentjes zorgen voor de afwerking. De objecten krijgen een vleug mee van de Jugendstil, Arts&Crafts, Gotiek, Impressionisme maar ook  Moorse invloeden zijn te ontdekken. Zo ontstaan Tronen, banken, Torens, Tafels, Poorten, enz. alles in een tijdloze wereld.
Deze vormentaal kan men ook terugvinden in zijn tuinontwerpen, die ook vaak aangekleed worden met zijn objecten. Paviljoens, tuinhuisjes, veranda’s en pergola’s worden ook in de ontwerpen opgenomen  en uitgevoerd in gerecycled hout met glas in lood details.
Opleiding: academie voor beeldende kunsten te Maastricht, Monumentale vormgeving. (website: www.corderee.nl)

© 2020 - Galerie Kunstation Uden