Expositie Oktober 2016

De Gemertse kunstenaar Henny Barten is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven. Werkzaam als docent aan creativiteitscentrum ‘De Wiele’ Geldrop & ‘Kunstlokaal’Gemert. Atelierdeelnemer ‘Ateliers Nazareth’ Gemert.

De werken/beelden, meest reliëfs in hout,  zijn ontstaan naar aanleiding van tekeningen, gemaakt in de natuur; de natuur en de mens daarin vormen mijn inspiratiebron.
Henny Barten zoekt ‘de spanning op tussen de grens/grenzen van het 2 dimensionale naar het 3 dimensionale’. Het uiteindelijke resultaat schildert Henny vaak wit, dit om de verschillende aspecten van het beeld te benadrukken onder invloed van de lichtval.

Neel van Eupen, fotograaf
De beelden die Neel maakt vertellen een verhaal, maar dan eentje zonder duidelijk begin en eind. Er moet ruimte zijn voor de kijker om zelf de fantasie te laten werken. Om na te denken over hetgeen gezien is. Een goed verhaal spreekt zowel het hoofd als het hart aan.

Neel haalt haar inspiratie uit gebeurtenissen, berichten en verhalen van derden waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt. Dat kunnen kleine onderwerpen zijn maar ook grote wereldlijke zaken. De modellen die Neel gebruikt zijn geen professionals, het zijn mensen die Neel tegen komt in het dagelijkse leven. (website: www.neelvaneupen.nl/)

© 2020 - Galerie Kunstation Uden