Expositie Maart 2018

Een expositie met drie kunstenaars uit Nederland: Georges de Groot, Adri van Daal en Marian Timmer-Funneman.

Georges de Groot
Door zijn rijke fantasie ontstaan er in zijn schilderijen en beelden eigenzinnige wezens die je laten verwonderen over hun zijn. Ieder werk vertelt zijn eigen verhaal waarin vorm en kleur je doen verrassen. Zijn inspiratie haalt hij uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de oertijd zijn dankbare onderwerpen. Een leeg doek krijgt van Georges de Groot een achtergrond met structuur wat zijn werk extra diepte en levendigheid geeft. De schilderijen, vol van kleur en expressie, drukken positivisme uit. De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen en bevatten verrassende elementen. De bijzondere wezens van keramiek van Georges de Groot zijn mede hierdoor een genot om te aanschouwen en daardoor erg geliefd bij het publiek.
Website: Georges de Groot

Adri van Daal
Adri van Daal 1957 Gemert genoot z’n kunstzinnige opleidingen aan de Sociale Academie en SKVE te Eindhoven. Hij is een gepassioneerd fotograaf die met zijn artistieke fotowerken toont een bijzonder oog voor compositie te hebben.
Zijn voortdurende drijfveer is het thema tegenstellingen. Tegenstellingen in het algemeen, zoals open  gesloten  en zwart wit. Ook schijnbare emotionele tegenstellingen tussen en in mensen, zoals haat liefde en pessimisme optimisme.
Na vele jaren van meubel en interieur ontwerpen en produceren herontdekte hij in 2008 de fotografie. Waar hij in vroegere tijden zwart-wit foto’s bewerkte en airbrushte, leerde hij in 2008 de grenzeloze mogelijkheden van Photoshop. Tegenwoordig gebruikt hij, naast zijn camera, de computer als zijn gereedschap. Door digitale bewerkingen van meerdere lagen foto’s en texturen ontstaat een geheel nieuwe originele sfeer.  Een vertaling van zijn gevoel naar een beeldverhaal.
Hij toont een selectie uit z’n fotografische serie “Naakte en de Naakte  Onwaarheden”; omdat het naakt lijkt maar feitelijk niet zo hoeft te zijn, of omdat het ooit was maar nu niet meer is,  je het misschien zou wensen / fantaseren,  omdat we naakt allemaal gelijkwaardig zijn!
Drie van de ge-exposeerde werken waren in 2016 te zien bij de expositie “Made in Black en White” in het Van Abbe Museum.
Website: Adri van Daal

Marian Timmer-Funneman
In 1949 is Marian in Indonesië geboren. Na vele omzwervingen is zij in 1991 met haar man en vier zonen in het landelijk gelegen Berkenwoude neergestreken.
In 1970 rondde ze de vierjarige opleiding te Deurne tot paardrijd-instructeur af. Paarden hebben zowel uit liefhebberij als beroepsmatig altijd een belangrijke rol in haar leven gespeeld.
Op creatief gebied heeft Marian vele paden bewandeld. In de jaren zeventig maakte zij drie dimensionale wandkleden. Na een periode van schilderen begon ze midden jaren 90 te experimenteren met klei. In 2000 begon ze met de keramiekopleiding aan de SBB te Gouda. Na de opleiding in 2003 te hebben afgerond volgde ze nog extra leerjaren draaien en handvormen. Paarden en haar reizen zijn een bron van inspiratie.
Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden, die in november 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt Marian sindsdien vooral objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid. Op verschillende exposities en markten heeft dit tot prijzen geleid.
Website: Marian Timmer-Funneman

Onder andere:

  • De publieksprijs Krimpener Kunstwaard, La Lecq in 2010
  • Publieksprijs Internationale Keramiekmarkt te Gouda in 2007, 2008, 2009 en 2010
  • Tweede plaats Kunstbeurs Den Haag en Zwolle in 2013
  • Eerste plaats Kunstbeurs Arnhem in 2014
  • Eerste plaats Kunstbeurs Breda in 2014
  • Tweede prijs Nationale kunstbeurs Ahoy 2014
  • Publieksprijs Art Gave 2015
  • Tweede prijs Nationale kunstbeurs Ahoy  2015
  • Beste buitenlandse kunstenaar Art Nordic Copenhagen

© 2020 - Galerie Kunstation Uden