Historie Kunstation Uden

Foto-expositie van 16 november t/m 30 december 2018
Vanaf 16 november wordt er een foto-expositie gehouden met als thema: 'Leven in en op de Maashorst'. Deelnemers zijn fotografen uit de beroepsgroep en hobbyïsten. Zij leveren eigengemaakt werk aan. Als onderwerp kunnen mens, dier en plant centraal staan. Aan de tentoonstelling is een wedstrijd verbonden.

Klik hier voor meer info.

Installatie kunst en Installation painting van 7 september t/m 7 oktober 2018
Installatie kunst en installation painting van Anthony Litjens in de expositiezaal van 7 september t/m 7 oktober 2018. De officiele opening vindt plaats op zondagmiddag 9 september om 15.00 uur.

Klik hier voor meer info.

Beelden-expositie van 27 april t/m 27 mei 2018
Een beelden-expositie met acht kunstenaars uit Nederland: Hans Koenen, Lia van Vught, Mieke van den Hoogen, Ineke Poldervaart, Kees van Cappellen, Hans van Uden, Jeanne Tax en AnneMarie ter Laak .

Klik hier voor meer info.

Expositie van 16 maart t/m 15 april 2018
Onze volgende tentoonstelling in onze Expositiezaal bestaat uit 3 verschillende disciplines, schilderen/boetseren en fotograferen, uit de moderne hedendaagse kunst. Met George de Groot uit Zeeland, Marian TImmer-Funneman uit Berkenwoude en Adri van Daal uit Gemert.

Klik voor meer info

Expositie Mondriaan Inspired
Galerie Kunstation Uden komt met een bijzondere expositie van werken van kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van de beroemde Nederlandse kunstenaar, die ook nog een jaartje in Uden heeft gewoond, Piet Mondriaan. Aanleiding is de viering van het 100-jarig bestaan van kunstenaarsstroming De Stijl, waar Mondriaan van grote invloed was.

Klik voor meer info

Expositie Passie voor aquarel
In samenwerking met IWS Holland. Opening op 10 september met als eregast Liliane Goossens uit België om 15.00 uur. Zij is een aquareliste die Internationaal steeds meer bekendheid krijgt en recent nog in de Atelier heeft gestaan met een artikel over haar prachtige werk. Liliane wint de laatste jaren vele prijzen met haar aquarellen. Zij heeft in juni nog de 1e prijs ontvangen voor haar aquarellen op het  Aquarelfestival te Caussade.

Klik voor meer info

Expositie

De kunstenaars Yvonne Jochems, Stefanie van den Elzen en Nathalie Delombaerde houden een expositie in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 18 juni 2017 om 15.00 uur. Expositie is van 16 juni t/m 16 juli 2017.

Klik voor meer info

Expositie

De kunstenaars Alphons Arts, Margriet Oomen en Elsbeth Veerman houden een expositie in de periode van 28 april t/m 28 mei 2017 in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 30 april 2017 om 15.00 uur.

Klik voor meer info

Expositie

Expositie van drie kunstenaars in de expositiezaal van het Kunstation van 3 maart tot en met 2 april 2017. Opening is 5 maart 2017 om 15.00 uur. Met Jacqueline Smets, An Brzoskowski en Cor de Ree.

Klik voor meer info

Trio expositie

Expositie van drie kunstenaars in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 15 januari 2017 om 14.00 uur. Met Jeanette van Dun, Miriam Meulepas en Aris Engel.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.
Vanaf 19.00 uur worden de biedkaarten uitgegeven, zodat er om 20.00 uur direct begonnen kan worden. Kom dus op tijd.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De kijkdagen zijn op 23, 24, 26, 27 en 28 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Minimaal 1 week voor de veiling staan alle kavels op onze website. De kijkdagen zijn op 23, 24, 26, 27 en 28 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik voor meer info

Expositie Henny Barten en Neel van Eupen van 23 okt tot 20 nov. 2016.

Henny Barten maakt werken/beelden, meest reliëfs in hout, die zijn ontstaan naar aanleiding van tekeningen, gemaakt in de natuur; de natuur en de mens daarin vormen mijn inspiratiebron.
Neel van Eupen, fotograaf. Haar beelden vertellen een verhaal, zonder een duidelijk begin en eind. Er moet ruimte zijn voor de kijker om zelf de fantasie te laten werken. Om na te denken over hetgeen gezien is. Een goed verhaal spreekt zowel het hoofd als het hart aan.

Lees meer

Expositie Jan Bastiaans en Elsbeth Roest

Jan Bastiaans met geheel eigen stijl exposeert samen met Elsbeth Roest bij Kunstation Uden. van 9 september tot 9 oktober 2016. Officiële opening op zondag 11 september 2016 om 14.00 uur.

Lees meer

Expositie Regionale kunst

Een bijzondere expositie in het Kunstation Uden. Twaalf regionale kunstenaars, allen autodidact, laten dan hun werk zien. Heel speciaal, want een aantal van hen heeft nog nooit geëxposeerd. Regionale kunst i.s.m. het Brabants Dagblad van 24 juni tot 24 juli 2016. OfficiĆ«le opening op zondag 26 juni om 14.00 uur.

Lees meer

WIJNPROEVEN TUSSEN DE KUNST OP ZONDAG 10 APRIL A.S.

In samenwerking met Kunstation Uden organiseert deWinterWijnen zijn voorjaars proeverij in Kunstation Uden aan de Prior van Milstraat 14 te Uden.

Lees meer

Na een druk bezochte opening van de grote overzichts-expositie van Guido Reijerman, kan men nog de komende twee weekenden t/m 10 januari deze prachtige werken komen bekijken.

Er zijn ook nog unieke portfolio's met litho's van drie van Guido's werken op geschept papier te koop voor €165,-

WIJNPROEVEN TUSSEN DE KUNST OP ZONDAG 22 NOVEMBER A.S.

In samenwerking met Kunstation Uden organiseert deWinterWijnen zijn najaars proeverij in Kunstation Uden aan de Prior van Milstraat 14 te Uden. Zoals u van deWinterWijnen gewend bent kunt u in een sfeervolle ambiance en onder het genot van enkele heerlijke hapjes genieten van de wijnen die deWinterWijnen te bieden heeft. Bent u nog nooit op de proeverij geweest kom dan ook eens genieten van de 60 verschillende wijnen uit zowel de nieuwe als oude wereld die op de proeftafels staan.

Klik op blauwe kopje voor meer info

Op zaterdag 26 september jl. vond de officiële opening plaats van ons vernieuwde Kunstation. Er waren vele kunstliefhebbers op afgekomen. Het was flink druk.  
Na een overzicht van onze ontstaansgeschiedenis door onze voorzitter Dolf de Mooij, werd de officiële opening verricht door niemand minder dan Mark van de Veerdonk. Met een formidabele act wist hij alle aanwezigen enorm te vermaken. Wij hadden ons voor onze promotie geen betere ambassadeur kunnen wensen. Wij zijn hem hiervoor dan ook veel dank verschuldigd.
Afgelopen zaterdag en zondag zijn er ruim 250 belangstellenden een kijkje komen nemen. Voor een galerie en zeker ook voor ons Kunstation een enorm aantal!!!

Velen hebben ook met grote verbazing een kijkje kunnen nemen in onze zeer grote expositiezaal. Deze is op de verlichting na bijna klaar.

 

UDEN | "Kunst moet je zien en moet je aan kunnen raken", zo vinden de mensen van Kunstation Uden en daarom openen ze zaterdag 26 september om 14.00 uur hun nieuwe galerie aan de Prior van Milstraat 14 in Uden.

Klik op blauwe kopje voor meer info